Uwielbiam ten przepis za prostotę, szybkość oraz smak i dostępność w przygotowaniu 🙂
Jestem pewien, że większość z Was niemal, że zawsze posiada te składniki w domu, a nie miała pojęcia, że można je wykorzystać w taki sposób jaki chcę Wam dzisiaj pokazać.

Te placki zawojowały trochę u mnie na social media nie będę mówił, że nie !
Co mogę Wam powiedzieć ? – cieszę się z tego bardzo, że tak pozytywnie to odebraliście i pytaliście o przepis.
Po to właśnie tutaj z Wami jestem, aby dzielić się wiedzą, przepisami oraz poradami na różne tematy.
Im więcej nas tutaj, tym większa to dla mnie radość – zapewniam.

Składniki:
2 dojrzałe banany
2 łyżeczki mąki pszennej
2 jajka
masło (do smażenia)

Przygotowanie:
Banany oraz jajka zmiksuj za pomocą blendera (jeśli nie posiadasz w domu blendera to możesz użyć widelca – rownież spisze się idealnie do tego zadania). Dodaj mąkę pszenną i ponownie włącz blender na niskich obrotach, tak aby tylko połączyć składniki.
Na rozgrzanej patelni z tłuszczem smaż placki po 2-3 minuty z każdej strony do wykończenia się masy. Serwuj z ulubionymi dodatkami 🙂