Do tego przepisu przekonała mnie moja wspaniała Kinga Paruzel, którą uwielbiam za pomysły, porady oraz chęć pomocy kiedy tylko o nią poproszę ! 🙂 Nie jednokrotnie korzystałem z jej przepisów oraz wiele razy inspirowałem się jej przepisami, aby stworzyć coś własnego bo wiedziałem, że zawsze mogę jej pod tym względem zaufać – jest po prostu niezawodna, dlatego od kilku lat zarówno już u mnie w domu jak i i mojej rodziny stosuje się jej przepisy jak własne na różne wypieki.

Ciastka te zaciekawiły mnie po prostu napisałem „Z 3 SKŁADNIKÓW” więc stwierdziłem, a dobra co mi tam szkodzi, może akurat mam te składniki w domu. Tak się składało, że miałem ich aż nadmiar dlatego przygotowałem w różnych wersjach, aż w końcu wybrałem swój ulubiony smak – z makiem.
Wystarczyło tak na prawdę 5 minut aby wszystko razem przygotować i wrzucić do piekarnika, a efekt by zaskakująco smaczny oraz zdrowy – jak to u Kingi bywa 🙂

Składniki:
1 banan
3/4 szklanki wiór kokosowych
2 łyżeczki maku

Przygotowanie:
Wszystkie składniki przełóż do wysokiej miski lub blendera kielichowego, a następnie zmiksuj, aż masa się połączy (nie musi być idealnie zblendowana). Uformuj ciasteczka według uznania, a następnie piecz w temperaturze 180 st. C przez około 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.